The Quartz Corp AS (TQC)

The Quartz Corp er en ledende produsent og eksportør av høyrenset kvarts til voksende markedene innen optikk, halvledere (semiconduktere) og solenergi. Innovasjon er kjernen i vår suksesshistorie, et høyteknologisk selskap, som leverer viktige produkter til morgendagens bransjer. We Engineer Rocks for a Better World.

TQC har vi utviklet en rekke høyt spesialiserte, interne teknikker som gir en renheten på 99,999 %. Sluttproduktet brukes av våre kunder i en rekke høyteknologiske applikasjoner som gjør det grønne skiftet mulig. Fabrikken i Norge ligger på Drag Nordland, vi har også kontorer i Molde, Oslo og i Trondheim

AUTOMASJONSINGENIØR / PLS

Teknisk avdeling i Molde søker erfaren og dedikert spesialist på siemens-programmer / PLS, og med kunnskap om instrumenter knyttet til prosessindustri.

Teknisk avdeling i Molde har ansvar for utvikling og prosessforbedringer i TQCs høyteknologiske fabrikk på Drag. For å styrke prosjekt-teamet søker vi nå en nysgjerrig, kreativ og utviklingsorientert Automasjonsingeniør, med relevant efaring fra PLS og Siemens-programmer.

Våre kunder er innenfor avansert IoT, optikk og fornybarenergi, og TQCs produkter har en sentral rolle i deres suksess. Vår nye Automasjonsingeniør har erfaring med PLS, HMI og SCADA systemer. Optimalisering av produksjon- og prosess står sentralt i vår suksessmodell.

Vår nye Automasjonsingeniør vil være med i en rekke spennende prosjekter sammen med dedikerte og dyktige kolleger både i Molde og ikke minst med teamet i fabrikken. Det viktigste er at du har sterk motivasjon til kontinuerlig utvikling og forbedringer.

Som Automasjonsingeniør vil ditt fokus være utvikling av standarder i tett samarbeid med automasjonsavdeling og opp mot drift. Du vil jobbe i et tverrfaglig team gjennom store og små prosjekter. Stillingen vil inneholde en del reiseaktivitet, spesielt mellom Molde og Drag i Hamarøy kommune.

Det er tett samarbeid med R&D, vedlikehold, produksjonen og laboratoriet. Vi håper du ønsker være med å videreutvikle og oppgradere våre produksjonsanlegg, slik at vi kan fortsette å være en ledende aktør innen produksjon av verdens reneste kvarts. Våre kunder innenfor fornybar energi, IoT til bl.a. med-tech er helt avhengig av superrent quartz.

Som person er du nysgjerrig, opptatt av å finne gode løsninger. Du jobber strukturert og målrettet både på egen hånd og i samspill med dyktige kolleger. Kommunikasjon er viktig for å sikre forståelse av oppgaver og samspill med teamet. Vi tror du har jobbet med ulike oppgaver knyttet til forbedringer, prosess, prosjektutvikling og instrumentering. Du er tydelig og vet hvor viktig det er med fremdrift og samhandling.

Du er utdannet ingeniør, har kanskje startet med Fagbrev eller teknisk fagskole og så fortsatt med en Bachelor grad. Har du mastergrad er det selvfølgelig svært bra.

Kvalifikasjoner med rett miks av erfaring og personlig egnethet vektlegges. Stillingen ønskes besatt så snart som mulig.

Kvalifikasjoner

 • Bachelor i Automasjon/Kybernetikk eller tilsvarende
 • Erfaring med Siemens PLS/HMI ( TIA, Step 7)
 • Kjenner til og har jobbet med Citect SCADA
 • Industriell kommunikasjon (Profinet, Profibus, Bacnet, OPC, etc)
 • God kunnskap til prosess instrumentering
 • Erfaring og forståelse om prosessindustri
 • Erfaring fra prosjekt- og prosess optimering på tvers av fagdisipliner
 • Beherske norsk og engelsk

Vi tilbyr

 • Jobbe i en viktig, høyteknologisk virksomhet som skal vokse og med stort potensial
 • Gode utviklings- og karrieremuligheter i en internasjonal bedrift
 • Varierte og spennende utfordringer i et tverrfaglig perspektiv
 • Konkurransedyktige betingelser med gode forsikrings- og pensjonsavtaler
 • Fast stilling
 • Et godt arbeidsmiljø
 • Arbeidssted Molde, reising til fabrikken i Drag må påregnes

For spørsmål om stillingen kontakt Lead Recruiter Cato Svendsen i North Consultants.

M: +47 971 14 506
E: cato@north-consultants.com (søknad og henvendelser sendes hit)

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/cato-svendsen