alko salgsansvarlig

AL-KO KOBER GROUP, ble grunnlagt i Bayerish-Schwaben i Tyskland 1931 av Alois Kobers som et lite smedefirma. I dag er AL-KO Group en global aktør innen forretningsområdene Gardentech, Luftteknik og Automotive. AL-KO KOBER GROUP kan se tilbake på en 90 år lang bedriftstradisjon og fortsetter nå med hell med tredje generasjon.

Hagen er det ideelle stedet å trekke seg tilbake fra den hektiske hverdagen. Hagearbeid gir stor glede – og det er enda bedre når det kan gjøres enklere med “intelligente” løsninger. Det er visjonen til vårt Smart Garden-konsept: hagen din i all sin prakt og hageglede uten unødvendig innsats. Siden tidenes morgen har vi utviklet innovative hagemaskiner med tysk prosjektering og presisjon. Med AL-KO Smart Garden tar vi et nytt skritt og kobler våre smarte hagemaskiner for intelligente totalløsninger til din vakre hage. Les mer: https://alko-garden.no/

Salgsansvarlig

Med potensial til Salgssjef og oppbygging av en salgsorganisasjon.

Som en del av en strategi for å fortsette den positive veksten i Norge, søker vi etter en dyktig salgsressurs, som skal være motoren i utvikling av omsetning innenfor hageprodukter. Stillingen som salgsansvarlig er en spennende karrieremulighet som skal sikre salg av hageprodukter i Norge, salg gjennom forhandlere sog ikke minst søke nye salgskanaler. Som leder av salg og forretningsutvikling skal du også bidra til å utvikle selskapet på strategisk nivå. Stillingen rapporterer til Direktør i Danmark.

Du overtar et etablert nettverk av forhandlere og selvstendige aktører. Som ny salgsansvarlig skal du ivareta og utvikle nye relasjoner for å sikre solid omsetning. Sammen med ledelsen i Danmark skal du utvikle salgsplaner, målsetninger, markedsføring og i sum en sunn go-to-market strategi for hageprodukter. Du skal gjennom gode planer sikre langsiktige relasjoner og lønnsomhet.

Dine kolleger i Danmark vil støtte deg med inpirasjon, erfaring og engasjement. Hos dem får du gode ideer til ulike tiltak både på salgs- og markedsføringssiden. Selv om du også er ansvarlig for utarbeidelse og realisering av de taktiske og operasjonelle planene, forventes det at du er proaktiv på salgssiden, og at du derfor bruker mye av tiden din på kundebesøk ute i felten. Du må regne med mange reisedøgn med god planlegging for å sikre at du når ut til hele markedet. Alle kunder og relasjoner registreres og følges opp via et godt utviklet CRM-system.

Din karrieremulighet og potensial vil realiseres når du har bevist din verdi og dannet grunnlaget for en utvidelse av salgsstaben. Da vil du være ansvarlig for å bygge en profesjonell salgsorganisasjon. Dette vil du selvfølgelig være ansvarlig for i tett samarbeid med ledelsen i Danmark. På sikt vil det også være mulig å være ansvarlig for hele den norske organisasjonen, forutsatt at du har utviklet deg og har de ambisiøse egenskaper vi ser etter i våre ledere.

Vår nye kollega med ansvar for salg i Norge er proaktiv, målrettet og en ambisiøs person, som trigges av salg og gode resultater. Du er selvgående, jobber strukturert og er en god relasjonsbygger. Vi har en sterk oppfatning om at rett person har bransjeerfaring, trives med tekniske hageprodukter. Du har erfaring fra salg mot forhandlere, selvstendige butikker og trives med tett personlig oppfølging.

Som salgslederen i Norge er du ansvarlig for alle ledd i salgsprosessen, som prospekting, søke nye kunder og relasjoner, kunde- og markedsanalyser, salgspresentasjoner, kommersielle løsninger,forhandlinger og avslutning av avtaler. Du skal ivareta og utvikle viktige relasjoner i hele Norge.

Gjennom dine kundekontakter og markedsvurderinger skal du gi god forecast og sikre forutsigbarhet mht økonomi og potensial. Du er en løsningsorientert salgsperson med stor egen vilje til å nå resultater. Du matcher godt rollen som selvstendig og samtidig jobbe nært med kolleger om å nå felles mål.

Det vi ser etter og vil måle deg på

 • Oppnå og overgå mål for ordreinntak og inntektsvekst
 • Kartlegging og forstå markedsutviklingen som påvirker AL-KOs vekst i Norge
 • Søke nye kunder og planlagge møter
 • Søke nye potensielle salgskanaler og kundesegmenter
 • Nøyaktig rapportering om forecast
 • Etablere, vedlikeholde og forbedre kundeforhold og tilfredshet

Kvalifikasjoner

 • Utdanning; du har trolig noe innenfor salg, markedsføring, kundeutvikling samt har god teknisk forståelse.
 • Du bør ha 5 års erfaring med B2B-salg og med dokumenterte resultater og innen tekniske relaterte bransjer og markedsområder
 • Erfaring med håndtering av B2B kunder, forhandlinger og closing av avtaler
 • Norsk og engelsk muntlig og skriftlig
 • Gode IT-kunnskaper inkludert officepakken, CRM, Teams etc

Personlighet og ferdigheter

 • Strukturert, jobbe selvstendig for å sikre at du rekker over alle oppgaver
 • Målrettet, du er bade en “hunter” og en god “farmer”
 • Åpen og nysgjerrig, vi utvikler oss hele tiden
 • Trives ute blant folk, salg skjer hos kunder og vårt nettverk
 • Trygg på deg selv, vi jobber oftest under press og tydelige mål

Vi tilbyr

 • Konkurransedyktige betingelser, fast lønn, pensjonsrdning og firmabil

Kontakt og søknad

For spørsmål om stillingen ta kontakt med Lead-recruiter i North Consultants:

Cato Svendsen
Telefon: +47 971 14 506
E-post: cato@north-consultants.com

north-consultants.com/vacant-jobs/